دستگاه های جایزه گیری شهربازی
این نوع دستگاه ها، دستگاه هایی هستند که در انتهای فرآیند بازی منجر به جایزه می شوند، و اصطلاحا به آن ها دستگاه های تیکتی که پس از عملیات بازی هم همراه با شانس است مانند دستگاه رباط چنگک، دستگاه spin n win و دستگاه های دیگری که پس از فرآیند بازی فرد تیکت دریافت می کند و بعد از آن که تعداد تیکت ها به عدد قابل قبولی رسید در غرفه جوایز از آن ها برای دریافت جایزه استفاده می شود.
برخی از این دستگاه ها به دربی شهربازی مشهور شده اند ولی در واقع مسابقه است بین چند نفر. این فرآیند به شکلی است که وقتی استفاده کنندگان یک کار را همزمان با هم انجام می دهند با یک شکل و یک فرآیند یکسان، هر کسی توانمندی و هوش بیشتری داشته باشد می تواند برنده این بازی چند نفره شود. برخی دستگاه ها هم سرعت عمل و هوش فرد را ملاک قرار می دهد.
فرض کنید یک عقربه با سرعت در حال چرخیدن است، شما باید به وقت و سرعت مناسب دکمه stop را فشار دهید و آن عقربه در جایی که شما stop زدید می ایستد و تعداد تیکت و جایزه ای که باید برای شما درنظر گرفته شود را در آن لحظه مشخص می کند. یا مثلا پرتاب حلقه یا پرتاب یک شیء مانند توپ داخل سبد که این هدف گیری و نشانه گیری و دقت عمل ملاک بر جایزه است.
مدل های دیگری هم هست که معروف هستند به دارت ها، دستگاه های جایزه ای پرتابی که توپ یا هر شیء که در فرآیند بازی استفاده می کنند این را در محل هایی که امتیازهای مشخصی دارند استفاده و پرتاب می کنند، که هر کسی هدفگیری بهتری داشته باشند می توانند از آن دستگاه امتیاز بیشتری دریافت کنند. برخی از این بازی ها، بازی های تفنگی هستند که این بازی های تفنگی مکانیزم هایشان اخیرا به الکترونیکی تبدیل شده اند. جایگاه های نور بر روی صفحه یا روی مانیتور یا جایی که تولید کننده تعیین کرده با سرعت عمل های متفاوتی جابجا می شوند و رنگ بندی های متفاوتی دارند.
برای مثال رنگ سبز هدف بازیکن است که اگر بتواند رنگ سبز را بزند امتیاز بیشتری دارد. رنگ قرمز را بزند امتیاز منفی و رنگ زرد امتیازی ندارد. چنین چیزهایی که بحث فرآیند رنگ های اجتماعی هم در امتیازدهی نقش دارند.